2012. március 19., hétfő

Zabpelyhes keksz

Zabpelyhes keksz

Hozzávalók:
10 dkg liszt (mi Szabó Teljeskiörlésű lisztet használunk),
15 dkg zabpehely (a Lidl-ben 200 Ft fél kiló),
12 dkg nádcukor (mindenféleképpen finomítatlan)
15 dkg margarin
1 tojás,
kávéskanál fahéj,
kávéskanál szódabikarbóna,
1 csipet só,
étkezési tortabevonó darabokra vágva.


A zabpelyhet a liszttel, fahéjjal, sóval, csokidarabokkal és a szódabikarbónával össze kell keverni.
A cukrot, a vajat és a tojást jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a zabpehellyel összekevert liszthez és összegyúrjuk őket.
Ha ez kész, akkor gyors mozdulatokkal gyúrjuk kis gombócokká és a tepsiben lapítsuk ki. (sütőpapír használata javasolt)




Az így készült kekszeket 180 fokos sütőben vagy hőlégkeverésen 160 fokon kell addig sütni amíg a keksz alja barna nem lesz.


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More