2012. május 16., szerda

Hólyaghurut


Valamiért az európai és ázsiai sámánok eltávolodtak az ősi tanításoktól. Nem tudni még, hogy minek volt köszönhető, hogy az évezredek alatt a sámáni hitvilág háttérbe szorult és a sámánok már legtöbbször csak sarlatánok lettek és kevesen voltak közöttük azok, akik igazi erő birtokában voltak. 
Érdekes ez a kifejezés, hogy erő birtokában:) Mivel az erőt nem birtokolták. A segítőktől és az Istentől ( Észak-Amerikában Nagy Szellem vagy, ahogy én hívom, az Evolúciótól) kapták az erőt. Csak annyiban különböztek a normál emberektől, hogy meghallották a hívást és éltek a felajánlott kötelezettségekkel. Visszatérve. Így alakulhatott ki a kora középkorra az a fura helyzet, hogy mind Európa és Ázsia szerte már csak megélhetési sámánok voltak. Azaz, azok a személyek váltak sámánná, akik valamilyen betegségben szenvedtek, így nem tudták maguknak előteremteni a szükséges élelmet és felszerelést, így a család azt állította a személyről, hogy azért ilyen, mert sámán lett. A másik felének a tudata tiszta volt, de nagyon jól tudták manipulálni az embereket és kihasználták a hiedelmekbe vetett hitüket.

Figyelembe vehetjük az új vallások kialakulását, mint okot. Az új vallások pedig a földművelés elterjedésével alkot párhuzamot és az egyes személyek vagyonosodásával. Ha megfigyeljük, a földművelés elterjedésével terjedt el a vagyon birtoklásával járó előnyök kiharcolása. Ekkor terjedt el a tulajdon jog bevezetése olyan dolgokra, mint a földterület. Amit ugye nem birtokolhatunk, mert nincs jogunk hozzá. A föld már akkor itt volt, amikor az emberek még nem és még akkor is itt lesz, amikor már az emberek rég nem lesznek. Ezek a birtoklási vágyak indították az első háborúkat olyan emberekért, akik nem akarták elfogadni az ősi törvényeket és felülhelyezték magukat rajta. Melyet a föld minden élőlénye ismer, csak az ember távolodott el tőle.

Akik utolsóként tudtak kapcsolatba lépni a szellemekkel, azok az észak-amerikai indiánok. Bár ők eléggé ki akarták sajátítani a szellemeket és nacionalista megmozdulásokra felhasználni (mára már rájöttek a legtöbben, hogy az Evolúció nem vörösbőrüekben, hanem emberekben és azon felül élőlényekben gondolkozik), de a szellemek és segítők megtalálták azokat az embereket, akik fogékonyak lettek a velük való kapcsolatfelvételre. Így lehetséges az, hogy manapság világszerte egyre többen érzik a hívást. Bár sokan nem értik ezeket a hívásokat és úgy élik le életüket, hogy nem is fogják fel és vannak akik észreveszik, vagy valami miatt jobban odafigyelnek a spirituális világra. Így lehetséges az, hogy a sarlatán között van egy-két igazi sámán is. Bár sajna ők belevesznek a Sámán- és dobgyártó kft tömegáruiba.

A kérdés mindig az, hogy kiből lehet sámán? Ha minden igaz, bárkiből, aki az Evolúció törvényeit betartva önzetlenül segít minden élőn. Itt az önzetlenül és a minden élőn van a hangsúly. De meg kell tudnia birkózni azzal a teherrel is, amit a két világ közti kapcsolattartás igényel. Ezt nem sokan tudják megoldani és ezért inkább lezárják magukban a hangokat és a késztetést. Mások meg nem tudnak önzetlenek maradni és így az Evolúció vonja meg tőlük az erőt. Mert ugyan rendelkezhetünk az életünk sok dolgáról, de az Evolúciótól kapott erőt nem használhatjuk fel önkényesen.

A bejegyzés címe miért Hólyaghurut? Nagyon egyszerű. Mert ennek a címnek ugyanannyi köze van a bejegyzés mondandójához, mint sok más oldalon:) Akinek nem inge, .......:D


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More