2013. április 18., csütörtök

Földönkívüli civilizáció beavatkozása a földi élet fejlődésébe

Sokan feltételezik, hogy földünk civilizációit nem maga az ember emelte magas szintre, hanem egy földönkívüli civilizáció közreműködése során sikerült.
Ezeknek az embereknek meg sem fordult a fejében, hogy harminc-, negyvenezer vagy akár százezer évvel ezelőtt élhetett egy olyan humanoid faj a Földön, mely a mai civilizációhoz volt mérhető vagy akár fejlettebb. Ugyanabba a dogmatikus hibába esnek, mint a mai világ embere. Egy fejlett civilizáció, mely odafigyel a környezetére és az energiáit nem a háborúskodásra, egymás eltiprására fordítja, az rövid időn belül hihetetlen magasságokba lenne képes emelkedni. Jó példa ennek alátámasztására a jelen világ országainak a fegyverkezésre, fegyverekre és azok fejlesztésére szánt pénzek aránya, összehasonlítva az orvosi, élelmiszer termelési és energetikai felhasználásunk fejlesztésére szánt pénzekkel, erőforrásainkkal, messze nincs arányban. Egy természetet tisztelő civilizáció, mely újrahasznosítható anyagokat használ, energiáját teljes mértékben a napból vagy természetből nyeri, megújuló formában, életterét kimondottan ott alakítja ki, ahol nem kell fűteni, könnyű termelni, a halottait esetleg elhamvasztja, vagy erőforrásként azt is újrahasznosítja. 5000 év múlva sem mutatható ki, nem hogy húsz-, harmincezer évvel később egy civilizáció nyomai.
Ennek az elméletnek ugyanannyi értelme van, mint a földönkívüli beavatkozásnak. Egyik sem bizonyítható. Az általam leírt elméletnek annyi előnye van, hogy magyarázatot ad arra, hogy miért nem segítenek minket már az ősi idegenek. Mert amennyiben voltak annyira fejlettek a földönkívüliek, hogy ideutaztak, beavatkoztak, akkor most miért nincsenek itt? Miért csak az ókorban mutatkoztak? Ha annyival fejlettebbek, akkor nincs mitől tartaniuk, mert nem tudunk ártani nekik. Tanulni viszont sokat tudnánk.
Egy mostani katasztrófa a mi civilizációnkra is rányomná a bélyegét és a sötét középkorba taszítaná vissza az emberiséget, vagy akár a kőkorba, ha az energiaellátás megszűnne rövid időn belül. Nem csak a TV, internet, telefon nem működne. Az még a kisebbik gond, hogy az autó nem megy benzin nélkül. De leállna az áramszolgáltatás. Ezzel megszűnne a hűtő, fagyasztó működése, leállna a vízszolgáltatás, mert annak szivattyúját is áram működteti. Az űrből jövő veszélyforrások ellen még mi sem vagyunk védve. Vagy itt van példának a pár éve kitörő izlandi vulkán, ami Európa mezőgazdaságának és az én kerti veteményesemnek is betett. Ugyanígy a légi közlekedésnek is. Ez a vulkán ráadásul még a kisebbek közül való. Képzeljünk el egy nagyobb űrkőzet becsapódást egy vulkanikusan aktív területre, vagy annak közelében. A még rosszabb forgatókönyv szerint egy szuper vulkán kellős közepébe való becsapódás. Évekig nem sütne ki a nap. A növényzet és vele a felszíni állatvilág nagy része kihalna. A föld óceánjainak élővilága ugyanígy áldozatul esne ennek a katasztrófának. Évtizedek, ha nem századok kellenek a helyreálláshoz.
Egy ilyen katasztrófa után, az emberiség csak emlékeiben tudná tovább adni a tudását. Sok mindent újra kellene kezdenie, teljesen nulláról. Nem lenne ipar, eszközök, infrastruktúra. Remélem így már érzékelhető, hogy ha volt egy ilyen fejlett civilizáció a Földön, akkor az hogyan tudott eltűnni a történelem homályában és mégis lehetett hatással a későbbi emberi közösségekre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More